dag 7

Idag är det 7 dagar sen jag opererade käken.
 
 
Mat:
Allt går väldigt bra än så länge! Jag har börjat äta saker som inte är flytande såsom köttfärs, potatismos, glass m.m. Jag får absolut inte tugga! Men det går helt okej. Jag är som sagt nästan alltid hungrig vilket är väldigt jobbigt. Jag hatar att vara hungrig och äter i vanliga fall väldigt mycket. Hoppas på att min magsäck krymper lite snart så jag inte behöver så mycket mat. (Jag är så j*vla trött på soppor)
 
Smärta:
Jag har inte ont vilket är väldigt förvånande. Jag trodde att jag skulle ha jätte ont! Men det ända jag känner av är "träningsvärk" ibland på kvällarna för att jag har pratat mycket och ätit mycket. Sen kan jag känna av att det drar och svider i stygnen ibland vilket är väldigt obehagligt. Men annars har jag inte det minsta ont!
 
Svullnad:
Hahah....jag har inte vågat kolla mig själv i spegeln ännu. Det är därför jag inte lägger ut några bilder än. Råkade kolla en gång i förrgår och jag fick panik och sprang därifrån, nu kommer jag inte ihåg hur jag såg ut ens! Så det är ju bra :D Enligt mamma och vänner så är jag väldigt svullen, de jämför mig med en fotboll. Men det har tydligen blivit mycket bättre bara på några dagar. Så det går åt rätt håll i alla fall!
 
Känsel:
Det här med känsel är lite obehagligt tycker jag. Jag har 100% känsel på vänster käkben och vänstra sidan av näsan, men på högra käkbenet har jag kanske 80%. På högra sidan näsan däremot har jag nästan ingen känsel alls!! Jag känner ju att jag tar på den, men inte mer och det är väldigt obehagligt. Över min överläpp har jag 100% känsel, på överläppen också förutom i mungiporna där jag har kanske 60%. Kinderna har jag nästan full känsel i. I hakan har jag lite mindre känsel, kanske 60% i mitten och 50% på sidorna. Inuti munnen känner jag allt!
Så jag tycker det har gått väldigt bra.
 
Prata:
Hahah åh herregud vad hemskt jag pratar. Jag läspar och kan inte säga "r". Mamma skrattar så hon kissar på sig ibland när jag pratar. Men det har blivit bättre! De första dagarna kunde de knappt förstå mig, men nu kan jag till och med prata i telefon med folk och de förstår mig. 
 
Övrigt:
- Det går helt okej att sova. Jag brukar vakna någon gång varje natt för att jag är väldigt hungrig. Men jag kan sova på sidorna (med handen under huvudet som stöd).
- Jag kan gapa mycket mer nu än för två dagar sen. Jag kan få in en liten sked :D
- Något som jag inte var förberedd på var att det skulle vara så här jobbigt att inte kunna borsta tänderna. Det hade jag inte läst på någon blogg innan. Det är nästan det värsta (och att vara hungrig konstant) med det här. 
- Jag har inte fått några blåmärken eller blivit gul/grön vilket jag trodde att jag skulle bli. Wihooo!
 
Bjuder tyvärr inte på några bilder än. Men det kommer! Håll ut :D
 
Kram
 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0