mail angående käkoperationen

Jag har fått massor med mail från personer som har frågor om käkoperationen. Det är så himla roligt att folk hittar hit och att de sedan kontaktar mig. Om det är någon som har frågor eller funderingar angående operationen så får ni gärna maila mig på [email protected] så svarar jag så fort jag kan.
 
Jag ser inte ut som samma person längre. SÅ nöjd!
 


Kommentarer
Jimmy Andersson

Hej Sofia.
jag skall också göra en käkoperation snart och undrar hur det kändes efter operationen? kändes det mycket efteråt?

jimmy

Svar: Hej! Vad roligt. När jag vaknade upp hade jag ganska ont men fick smärtstillande direkt. Efter det minns jag ingen stor smärta. Det kändes konstigt att vara så svullen bara och så känns det konstigt när känseln kommer tillbaka. Men allt är värt det! Man blir så nöjd!
Sofia Hjertqvist

2014-03-26 @ 10:24:36
Alexandra

Hej jag ska också göra en käk operation i oktober jag undrar om det blev andra förändringar i ansiktet också te.x näsa ?:)

Svar: Hej! Vad roligt :) Min näsa har blivit aningen bredare men den har blivit finare! Sen blir ansiktet lite "kortare" eftersom ansiktet ser ganska avlångt ut när man har underbett. Jag är säker på att du kommer bli jätte nöjd! Stort lycka till :)
Sofia Hjertqvist

2014-06-28 @ 12:15:01
Victor

Hej Sofia !
Ska förhoppningsvis göra samma operation i Februari, dem ska dela min käke på 2 ställen på var sida för att få alla mina tänder i samma höjd ;) haha
Tack så mycket för de du skrev, de har hjälpt mig att bli ännu självsäkrare över att jag tagit rätt beslut :)
Nu efter jag läst de du skrev så ser jag fram emot operationen så jag får den överstökad :)
Om jag gör den i Februari så bör väll allting (läkning av käke och skit) vara klart till Studenten i Juni ? :)
Lite tråkigt att jag får lägga innebandy'n åt sidan dock :/ de är smällar man får ta :)

Helvete vad söt du vart efter operationen, hoppas att jag blir de med ;) haha

//Victor

Svar: Hej!
Gud vad roligt att höra :D Du har gjort helt rätt val och kommer bli sååå nöjd när allt är över! För mig tog det runt 5-6 månader innan svullnaden var helt borta, men för min kompis tog det bara ca 3 månader så det är väldigt olika. Vad härligt för dig att hinna göra operationen innan studenten :D Förstår att det är trist att lämna innebandyn, men det är "bara" ett år ;)

Åh tusen tack, du kommer bli jätte fin du med!! Det är du säkert redan :D

Kram och lycka till!
Sofia Hjertqvist

2014-07-10 @ 17:45:36
Josephine Björklund

Hej, vad roligt att se folk som gör denna operation :-) jag har precis gjort en, gjorde min operation i Måndags & ser verkligen fram emot att kunna tugga igen.
En fråga jag har det är, när du hade opererats var du väldigt täppt i näsan då så du var tvungen att ta koksalt?! Jag måste ta det men även om jag renar näsan så spyr jag ändå slem från näsan eftersom jag är full av det haha.
vem opererade dig?! & hade du också ärr i pannan från en skruv som dom suttit fast under operation & isåfall hur länge tejpade du :-) Jag har opererats för under & öppet bett, & nu genomgår jag detta helvetet som jag Kallar det då det är fruktansvärt jobbigt, hade du svårt att sova på nätterna?! Förlåt om det är mycket frågor men bara saker jag undrar över haha, btw det blev jätte fint & en väldig förändring :-) hoppas att det inte blev för mycket frågor haha, men kram på dig!

Svar: Hej! Vad kul att du hittade min blogg :D
Det går snabbt ska du se, snart får du äta mjuk mat! Nej jag var inte täppt i näsan, det låter jätte jobbigt. Måste vara hemskt att spy nu direkt efter operationen...
Det var två stycken som opererade, jag vet bara vem den ena är då hon var min läkare och det var Carina på USÖ Örebro, hon var så duktig! Opererade du också dig på USÖ?
Ja, jag hade lite trådar mellan ögonen efter skruven som satt där! Tror tråden satt i två veckor innan dom tog Borg stygnen. Men jag tejpade aldrig, hade bara tejpen som dom satte på! Jag hade inte svårt att sova om nätterna så länge jag fick/tog smärtstillande! Ingen fara, det är jätte kul att kunna hjälpa till :) finns på min mail om du har fler frågor [email protected]
Sofia Hjertqvist

2014-10-31 @ 21:58:45
Ebba

Hej! Jag kanske också ska göra den här operationen, det jag undrar är om du blev "sjukskriven" från skolan/jobbet efter operationen och isåfall hur länge? :)

Svar: Hej! Vad roligt, du kommer bli så nöjd om du gör operationen :)
Jag hade turen att slippa bli sjukskriven, jag kunde vara borta från universitetet i 4-6 veckor utan att missa något obligatoriskt. Jag tycker att man ska vara sjukskriven 3-4 veckor efter operationen om man måste vara sjukskriven!

Finns här eller på [email protected] om du har fler frågor!
Sofia Hjertqvist

2014-11-17 @ 14:00:41
Alexander Nilsson

Hej, Sofia! Jag hittade din blogg medan jag sökte på Google angående just det här ämnet. Jag ska också göra en käkoperation, tror att det var i höst 2015 men jag är inte riktigt säker, men någonting som jag har oroat mig väldigt mycket över är behövde du ha en slang i halsen före/efter din operation? Och varför får man en skruv i pannan? Gör det ont och hur tar man bort den sedan? Jag har sjukhusskräck, förstår du så jag är jättenervös inför varje operation som jag måste göra haha men sånt är livet antar jag ;) Jag måste vara fara helt förbered på vad som kommer att hända för att kunna hantera det väl.

Men så hittade jag din blogg, som verkar jättebra! Tack för ditt inlägg! Det hjälper oss nervösa människor verkligen! :D

/Kram Alexander

Svar: Hej!

Vad roligt att du hittade min blogg, det är precis därför jag skrev den! Jag behövde inte ha en slang i halsen före eller efter operationen. Skruven i pannan får man för att de ska ha ett "riktmärke" så det blir rakt! Man känner inte att man haft en skruv där efteråt men det kan bli ett litet ärr. De tar bort skruven innan man vaknar! Vad jobbigt för dig..jag har inte sjukhusskräck men jag var väldigt nervös inför operationen. Jag hade förberett mig på det värsta efter jag läst alla bloggar men det gick så himla bra! Det som är jobbigt efteråt är svullnaden och att inte kunna äta mat, men det går ju över med tiden!

Kunde tyvärr inte läsa allt du skrev då det tog slut efter att du tackade för bloggen. Tusen tack för att du läste och jag är så glad att jag kunde vara till hjälp! Finns på [email protected] om du har fler frågor! Kram
Sofia Hjertqvist

2015-01-21 @ 23:47:42
URL: http://nouw.com/NilssonAlexander
Jasmine.

Jag ska förmodligen också göra denna operationen. Men är det ett måste att ha tandställning före operation? Kramar

Svar: Hej! Vad roligt :) Ja, tyvärr är det ett måste. De måste få tänderna raka och i rätt vinkel för att det ska se bra ut efter operationen. Jag tyckte dock inte det var några problem att ha tandställning. Man såg lite rolig ut men vad fasiken, det är ju bara en liten tandställning! :) Hade den under bal, student och första året på universitetet så jag kände mig lite "ung" haha :) finns om du har fler frågor! Kram
Sofia Hjertqvist

2015-01-24 @ 16:08:47
carolina

hej:) jag har precis gjort en käkoperation för 1 vecka sedan. När var det som din smärta försvann i ansiktet, o när kunde du äta som vanligt igen???

Svar: Hej! Vad spännande :) för mig tog det nog runt en vecka innan smärtan försvann. Jag fick smärtstillande varje gång jag sa till på sjukhuset så det var ganska lugnt! Hemma åt jag tabletter så det gick bra där med. Jag började äta mjuk mår efter typ 2-3 veckor för att jag inte blev mätt på flytande. Helt vanlig mat började jag nog ära efter 8 veckor. Som doktorn rådde mig till :) lycka till!
Sofia Hjertqvist

2015-11-07 @ 17:56:29
Lina

Hej 

Jag undrar om det var underbettoperation du gjorde för det ska jag göra  snart och hur kändes det när du gjorde det? 

MVH Lina Sixtensson 

2016-04-15 @ 21:05:23


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0