Minijul

Idag firade vi minijul med mammas pojkväns släkt. Vi har haft så himla mysigt med god mat och julklappslek. Imorgon bär det av mot Mora och stora härliga släkten. Det kommer dock bli konstigt att fira jul utan Calle..han är i Thailand just nu och lever livet. Älskade bror! 
Här är lite bilder från dagens bravader



Praktik

Idag fick jag min efterlängtade praktikplats. Jag gick runt på stan i Örebro och lämnade CV. Efter några fastighetsbyråar som sa att jag skulle återkomma den 7e januari så nappade Länsförsäkringar direkt. De verkar som ett jätte härligt gäng och jag ser verkligen fram emot att jobba med dom i 10 veckor. Det är så skönt att ha det fixat.
 
Ikväll ska jag åka iväg till Jakob och mysa. Min lilla gosegris.
 
Kram
 
En sån här skulle jag gärna haft hos mig.
 
 
 

tredje advent

Idag är det redan tredje advent. Det är julafton om nio dagar. GALET!
 
____________________________________________________________
 
Igår shoppade jag loss. Jag köpte en snowboard, hjälm och snowboardbyxor/skidbyxor. Jag är överlycklig!
Jag ska till Sälen över nyår och så ska jag till Hemavan vecka 4. Min förra snowboard var pytteliten, hjälm hade jag ingen och jag har nog inte köpt nya skidbyxor på över fem år, så detta behövdes! Det ska bli så rackarns roligt.
 
Här kommer lite bilder från den senaste veckan:
Fin himmel i Luleå.
Jag och Jakob <3
Mamma fyllde år i fredags så vi åt god middag på Paulos.
Jag och hjärtat mitt igen.
Överdrivet glad tjej i nya hjälmen och med nya brädan.
Mina älskade byxor och fin fina hjälmen.
 

käkoperation - sammanfattning del 3

Efter
Dagarna efter operationen var jag otroligt hungrig. Man måste äta flytande 4-6 veckor efter operationen, sen får man övergå till mjuk mat. Men andra dagen hemma så gjorde jag potatismos och det gick jätte bra att äta. Man blir inte mätt på soppor. De två första veckorna var jag ganska less på att vara hungrig hela tiden. Jag gick på smärtstillande och hade inte så ont. Jag kände mig tung i ansiktet den första veckan. Min älskade mamma tvingade först ut mig i trappuppgången där jag fick gå vändor tills jag blev trött. Man är väldigt trött den första tiden eftersom man varit sövd så länge. Mamma fick hjälpa mig och duscha och laga mat för det orkade jag inte göra själv. Efter en vecka började jag ta promenader med mamma, detta gjorde så att svullnaden la sig snabbare. Jag gick endast ner tre kilo efter operationen, och dessa tre kilon gick jag uppå igen väldigt snabbt.
Två veckor efter operationen tog jag steget att kolla mig själv i spegeln. Det var väldigt obehagligt.
 
I början var det svårt att prata, men det gick bättre och bättre ju mer man pratade. Jag kunde inte säga "r" i början utan jag sa "l" haha, så det blev "loadtlip" istället för "roadtrip"..det var lite roligt.
 
Jag åkte till sjukhuset varje vecka i några veckor efter operationen. Efter en vecka fick jag gummiband som skulle hålla ihop käkarna. Dessa band skulle sitta i hela tiden första veckorna. Efter några veckor fick jag ta av dom när jag skulle äta. Det gick jätte bra att ta av och på dessa band.
 
Det jobbigaste efter operationen var:
- Att inte kunna borsta tänderna efteråt. Det var hemskt att gå runt med ett tjockt lager på tänderna.
- Att inte ha känsel i ansiktet. Jag har fortfarande inte fått tillbaka full känsel.
- Att inte kunna sova på mage!!
- Att inte vilja visa sig offentligt. Det tog några veckor innan jag vågade mig ut på stan. 
Jag kommer inte på något mer...jag har glömt ganska mycket trots att det bara var 9 månader sen.
 
Idag tycker jag att svullnaden har lagt sig helt. Allt känns väldigt bra och jag kan tugga/äta hur bra som helst. Jag har inte fått tillbaka all känsel, och det kanske jag aldrig kommer få. Det är inget som påverkar mig på något sätt så det gör ingenting. Operationen är det bästa jag gjort i hela mitt liv och jag är så glad och stolt över mig själv att jag gjorde det valet. Jag skulle rekommendera operationen till er som har underbett varje dag i veckan om ni känner att ni mår dåligt över det och det påverkar er. Man gör inte bara den här operationen för utseendet utan även för att förhindra smärta i framtiden då man sliter ut käkarna enormt.
 
Är det någon som har frågor angående operationen eller något annat så är det bara att ni hör av er.
[email protected]
 
Kram
 
 
 

käkoperation - sammanfattning del 2

På sjukhuset
Allt kändes så konstigt när jag vaknade upp. Det kändes som att jag inte ens hade varit sövd. Det första jag märkte var hur fruktansvärt torr jag var i munnen efter alla timmar de hade hållt den öppen. Jag försökte säga till sköterskan att jag ville ha vatten i munnen, det tog ett tag innan hon fattade haha. Jag kände mig väldigt tung i ansiktet, men som tur var så hade jag en kylmask som hjälpte mig så otroligt mycket under min vistelse på sjukhuset. Man är otroligt svullen efter operationen, förbered er på det om ni ska göra operationen. Jag hade ganska ont och fick smärtstillande för det. Jag kunde inte prata så bra, nästan inget alls om jag ska vara ärlig. Efter några timmar på uppvaket fick jag åka till mitt rum. Jag sov väldigt mycket till och från den första dagen. Jag trodde att jag skulle ha så mycket ondare än vad jag hade. Jag fick smärtstillande så fort det gjorde ont. Jag är glad att jag hade förberett mig för det värsta för då blev det så mycket lättare. Jag hade dropp och kateter så jag behövde varken äta eller gå upp för att kissa. Tredje dagen på sjukhuset kom mina fina vänner och hälsade på. Det var så himla roligt. Jag kan tänka mig hur nervösa och rädda de var innan de gick in i mitt rum...hade jag sett nån av dom när dom såg ut så hade jag nog börjat gråta. Älskade vänner <3 Jag fick dricka maten ur små flaskor vilket gick jätte bra. Efter fyra dagar på sjukhuset fick jag åka hem.
 
Jag tittade mig inte i spegeln de första två veckorna.
 

käkoperation - sammanfattning

Jag föddes med underbett och märkte inte av det när jag var liten. När jag blev äldre så blev underbettet större och jag började må dåligt över det. Jag visste inte att det var något som man kunde operera bort. Jag tror jag gick i nian första gången min tandläkare föreslog att jag skulle genomgå en käkoperation. Jag var helt emot det då även om jag mådde dåligt över underbettet. Jag tyckte att det var fel att ändra på något som jag föddes med. Jag fick förfrågan en eller två gånger till efter det, men jag nekade igen. Ungefär två veckor innan jag fyllde 18 hörde de av sig en sista gång för att vara säkra. (Efter man fyllt 18 kostar det) Den gången tackade jag ja. Mitt underbett hade blivit värre och jag mådde inte alls bra. Då drog processen igång. Visdomständerna opererades bort och jag hade tandställning i lite mer än ett år. 
 
Innan
Dagen jag fick ett datum för operationen var helt underbar. Jag räknade ner dagarna och såg fram emot det så mycket. Jag tror att det var min inställning till operationen gjorde att det gick så himla bra under och efter operationen. Jag var väldigt positiv och såg det som en rolig sak istället för att vara rädd. Självklart var det läskigt, men jag försökte vända det till något positivt.
 
Dagen innan operationen åt jag pizza och massa godsaker. Dels för att jag inte skulle kunna äta på länge och dels för att man inte får äta något efter en viss tid dagen innan. När dagen var kommen åkte vi in till sjukhuset (USÖ) tidigt på morgonen. Mamma följde med mig dit. Jag fick ge lite blod ifall det skulle behövas under operationen och så fick jag sätta på mig de fina operationskläderna. Efter nån timme körde de upp mig till operationssalen och jag fick lägga mig på det kalla äckliga operationsbordet. De ställde lite frågor sen sprutade dom in någonting i armen på mig. Efter det sa dom "nu kommer du snart bli lite yr". Efter det kommer jag inte ihåg mer.
 

lights will guide you home

Usch vad dålig jag är på detta..
Dagarna flyger förbi utan att jag gör någonting. Det är faktiskt ganska skönt eftersom jag längtar hem så himla mycket. På onsdag åker jag! Jag kommer flyga tillsammans med några av mina klasskompisar. Det ska bli jätte roligt :D Sen har jag sällskap av Josefin ända till Örebro från Arlanad då hon också bor där. Superbra!
Igår var det -20 grader här, det var så fruktansvärt kallt haha. Idag är det bara -9 (säger min telefon) och stora snöfingor faller från himlen. Snart ska jag traska iväg till skolan. 
Kram
 
Så här glad är jag att jag åker hem på onsdag.
Här om dagen när jag pratade Skype med Jakob och Frasse. Gos!
 
 
 

lillasyster

Idag fick jag en lillasyster. Det känns så otroligt overkligt. Hon heter Izabella.
 

låååång helg

Det har varit en lång helg! Utgång i fredags, fest i lördags och julbak igår. Så himla kul. Jag var helt slut igår, jag somnade nästan när vi kollade på solsidan..tur att vi är lediga idag! Men plugg blir det ändå. Kram på er!
 
Sarah, jag och Carro
Jacob och Carro
Jag och Otto
Jacob, Carro och Otto
Sarah och Josse
Fina Carro!
Sååå gooottt!!
 
RSS 2.0